Wel eens geklust in het veld, in de beek, ....

... aan de hagen of dat altijd al willen doen ?
Dan ben je van harte welkom bij Buitenkracht Limburg.

Natuurmonumenten, het Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer en IKL hebben de handen ineen geslagen. Allevier de organisaties willen bewustzijn stimuleren voor de Limburgse natuurlijke omgeving. Allevier werken met enthousiaste vrijwilligers, die klussen doen in het landschap. Samen hebben ze nu een een site, waarmee (...)

ze vraag en aanbod bundelen: Buitenkracht Limburg.
De organisaties plaatsen klussen en jij en ik geven aan wat we willen doen. Buitenkracht vraagt ook naar jouw droom in het landschap. Ik ben niewsgierig met welke idee jij komt !

In mijn dorp Houthem leeft de droom om een rijtje wilgen te snoeien, die op omkiepen staan. We zijn daar als groep Groen met buurtbewoners vorig jaar mee begonnen. Deze lente knotten we de vijfde wilg. Voor de winter doen we waarschijnlijk de zesde. Omdat de wilgen de afgelopen 15 jaar zijn verwaarloosd, kost de snoei ons met zes of zeven mensen ruim een halve dag werk. Ik heb bij Buitenkracht gevraagd of dit soort klussen ook mee kunnen doen.
Als inwoners van Houthem kennen we deze rij wilgen. Ze bepalen ons uitzicht en zijn goed voor bijen en andere dieren. En de eigenaar heeft hulp nodig. 
Ik hoop dat Buitenkracht Limburg nu of in de nabije toekomst ook deze zorg voor ons landschap wil ondersteunen.