Nieuws

buurt-kapper

In mijn dorp Houthem heeft de kapper een belangrijke sociale functie. Er is geen winkel meer. Inwoners komen vaak al vele jaren bij hun kapper en delen er hun zorgen en wederwaardigheden. Bij deze kapper en zijn vrouw krijgen inwoners een luisterend oor én praktische steun. Prompt kregen ze al eens een taart van de gratis huis-aan-huiskrant. De oudere klanten worden gehaald en thuis gebracht. En vooral de vrouw van de kapper, Wilma, denkt mee in een oplossing voor problemen waarmee de inwoners zich geconfronteerd zien.

Met Wilma overlegde ik over het gemis aan informatie rond de WMO.

Lees verder

zomer-reces

Van half juli tot begin september heeft de gemeenteraad reces. Maar raadsleden, wethouders en ambtenaren werken wel gewoon. Zo is er samen gewerkt rond de tragedie in Broekhem-Noord. En de partijen bereiden zich voor op de Valkenburgse gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Zelf was ik deze zomer nogal in beslag genomen doordat mijn partner half juli in het ziekenhuis belandde. Sinds half augustus krijgt ze thuiszorg en werkt met diverse therapieën aan haar herstel. En ook komende tijd zal ik mantelzorger zijn naast mijn werk in de gezondheidszorg en het raadswerk. Gelukkig kan ik dat doen in goed overleg met mijn fractie-genoten van de PGP.

 

Gemeenschaps-actieve generatie in Schin op Geul

Vandaag was ik bij de Heerlijkheid in Schin op Geul. Tijdens de donderdagmiddag is daar B&B 'bieb en breien' in het gemeenschapshuis.
Ik sprak er Marga, en na anderhalf uur waren we nog niet klaar over alle sinds zo 'n anderhalf jaar bestaande, nieuwe en gewenste activiteiten in haar dorp, een kern binnen de gemeente Valkenburg van ruim 1500 zielen.
Inwoners organiseren en verzorgen er veel voor en met elkaar onder de paraplu van de Heerlijkheid. Je kunt er binnenkort meer van lezen via deze site. Een enthousiaste inwoner zorgt misschien zelfs dat er weer een dorpswinkel komt.

Het actuele aanbod voor inwoners van SOG: www.heerlijkheidschinopgeul.nl

vervolg Stop Tihange in Maastricht

Wise organiseert bijeenkomst Stop Tihange
Woensdagavond 12 juli 20.00-22-00 uur gezamenlijke Terugblik op en vooruitkijk
vanaf de Mensenketting op 25 juni

lokatie: Stayokay Maastricht, Maasboulevard 101, 6211 JW Maastricht
Graag aanmelden als u dat nog niet gedaan heeft: vera@wisenederland.nl
vanaf 19.30 inloop, koffie/thee

het was een belevenis

om er tussen te staan. En nou en of, op 25 juni om 14.00 uur slingerde een internationale mensenketting tussen Aken en Tihange.

De voorbereidingen van deze dag hebben meer Limburgers bewust gemaakt van de risico's die de Belgische regering neemt.
Twee van de drie centrales in Tihange worden vaak stilgelegd en na reparatie weer herstart. De Nederlandse regering wil ze dicht. In de Euregio Rijn-Maas willen veel (deel)gemeentes ze dicht.
Actie in Duitsland richt zich nu op stopzetten van de Duitse levering van de splijtstofstaven aan België. En hoe verder ?
12 juli is in Maastricht een bijeenkomst hierover.
Als je je aanmeldde voor 25 juni krijg je hiervan bericht. Stond je erbij zonder aanmelding en wil je meer weten: HanPGP@hetnet.nl

Wel eens geklust in het veld, in de beek, ....

... aan de hagen of dat altijd al willen doen ?
Dan ben je van harte welkom bij Buitenkracht Limburg.

Natuurmonumenten, het Limburgs Landschap, Staatsbosbeheer en IKL hebben de handen ineen geslagen. Allevier de organisaties willen bewustzijn stimuleren voor de Limburgse natuurlijke omgeving. Allevier werken met enthousiaste vrijwilligers, die klussen doen in het landschap. Samen hebben ze nu een een site, waarmee (...)

Lees verder

Pagina's